Friese dartbond blij verrast over groot toernooi in Leeuwarden

10 sep 2019 - 17:01

De Friese dartbond is er blij mee dat de internationale bond een groot toernooi zal houden in het WTC Expo in Leeuwarden. Voor de Friese bond kwam het nieuws wel als een grote verrassing.

Foto: Orange Pictures

De Professional Darts Corporation, de PDC, zal in september volgend jaar een European Tour organiseren in Leeuwarden: met plek voor duizenden mensen in de zaal, een groot podium en televisiecamera's. Topdarters als Michael van Gerwen en ook Danny Noppert uit Joure komen daar in actie.

"Mooi voor het Friese darten"

Voorzitter Tseard Douma van de Friese dartbond is opgetogen dat de PDC voor Friesland gekozen heeft: "Voor de Friese dartsport is dit een mooie ontwikkeling. Wij doen zelf veel voor de jeugd en dan blijkt telkens weer dat zij zich vergelijken met de Van Gerwen's en de Noppert's van deze wereld. Nu krijgen ze de kans om in het WTC als toeschouwer de grote mannen te bewonderen zonder daarvoor te moeten reizen.

Douma vindt het ook mooi dat Friezen nu de kans krijgen om zich op internationaal niveau te presenteren. Er komt namelijk een zogenaamde 'local qualifier', hiervoor kan iedereen zich inschrijven. De best presterende darters in deze kwalificatie mogen meedoen aan het grote toernooi,

Een verrassing

Voor de Friese dartbond kwam de keuze voor Leeuwarden als een grote verrassing: "Wij hebben geen contact gehad met de PDC en ook niet met het WTC, dus het nieuws kwam voor ons volkomen als een verrassing", zegt Douma.

Internationaal jeugdtoernooi

Het toernooi in het WTC Expo wordt volgend jaar van 11 tot en met 13 september gehouden. Volgende maand organiseert de Friese dartbond nog een groot internationaal toernooi voor jeugdspelers: de Next Talent of Darts. Dat wordt zondag 20 oktober gespeeld in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en moet ook geld opbrengen voor het goede doel.

Voorzitter Tseard Douma van de Friese dartbond

Trefwoorden: 
Leeuwarden darten WTC Expo
(Advertentie)
(Advertentie)