Groot internationaal darttoernooi komt naar Leeuwarden

Een groot internationaal darttoernooi vindt volgend jaar in Leeuwarden plaats. Dat heeft de commerciële dartbond, de Professional Darts Corporation, bekendgemaakt. Van 11 tot en met 13 september 2020 zal het toernooi worden gehouden in het WTC Expo in Leeuwarden.
Grut Darttoernoai yn Ljouwert
De beste spelers van de wereld doen mee aan het toernooi, zoals Michael van Gerwen, Rob Cross en Daryl Gurney. Het veld wordt aangevuld met internationale en Nederlandse 'qualifiers'. De beste Friese darter, Danny Noppert uit Joure, komt naar alle waarschijnlijkheid ook in actie.

Terug naar Fryslân

Het is de eerste keer sinds 2007 dat de internationale darters van de PDC weer naar Fryslân komen. Toen werd in Thialf in Heerenveen voor de laatste keer een vloertoernooi gehouden.
© Orange Pictures
Het WTC Expo heeft enkele jaren geleden ook geprobeerd de topdarters naar Leeuwarden te halen. De onderhandelingen mislukten toen en het dartcircuit ging naar de IJsselhallen in Zwolle.

Ook twee Players Championships

Naast de European Tour worden er in het WTC Expo in Leeuwarden ook nog twee Players Championships gehouden. Die wedstrijden volgen enkele dagen na het grotere toernooi.
It WTC Expo yn Ljouwert © Omrop Fryslân, Joris Kalma
Algemeen directeur Peter Ourensma van het WTC Expo
Mats Gies over de European Tour in Leeuwarden
In 2020 worden in heel Europa in totaal twaalf 'European Tours' gehouden. De resultaten van deze toernooien zijn belangrijk voor plaatsing voor het Europees kampioenschap, dat plaatsvindt ter afsluiting.