WK in eigen land voor Tristan Bangma is 'Wedstriid fan de Wike'

09 sep 2019 - 19:16

Tristan Bangma gaat op jacht naar een wereldtitel. De parawielrenner uit Donkerbroek komt deze week uit op het WK, dat in Emmen wordt gehouden. Bangma en zijn piloot Patrick Bos rijden donderdag de tijdrit en zaterdag de wegwedstrijd. Het is de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân.

Doordat Bangma grotendeels blind is, moet hij met een piloot rijden. Ze komen uit op het onderdeel tandem en gaan voor het goud. Die kansen zijn op zaterdag het grootst. "De wedstrijd op de weg ligt ze beter dan de tijdrit. Zaterdag kunnen ze voor de overwinning gaan. Als ze dat donderdag ook willen, moeten ze echt een goede dag hebben," weet sportverslaggever Andor Faber.

Foto: Omrop Fryslân

In de 'Wedstriid fan de wike' staat iedere week op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de 'Wedstrijd van de Week'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.

(Advertentie)
(Advertentie)