Pieter Weening geselecteerd voor WK wielrennen: "Bijzonder dat ze mij vragen"

09 sep 2019 - 16:55

Wielrenner Pieter Weening uit Harkema is geselecteerd voor de wegwedstrijd bij het WK wielrennen, eind september in Yorkshire in Engeland. Weening moet met zes anderen kopman Matthieu van der Poel naar eremetaal en liefst naar de wereldtitel rijden. De Friese Groninger Bauke Mollema zit ook bij de selectie.

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

"Het is nog altijd wel bijzonder dat je wordt gevraagd," zegt Pieter Weening. Mogelijk hebben ze hem gevraagd wegens zijn jarenlange ervaring. "Ik kan zonder dubbele agenda rijden. Het doel is om onze kopman Mathieu van der Poel bij het goud te brengen. Ik kan mezelf honderd procent wegcijferen."

Volgens de Harkyt is Van der Poel wel een kanshebber, "maar Sagan is er ook bij. Het is simpel, Mathieu moet gewoon rustig blijven en wij moeten hem als ploeg zover mogelijk zien te brengen."

Hoelang de 38-jarige Weening nog zal wielrennen, weet hij nog niet. "Ik heb nog geen nieuwe ploeg, maar ik heb er geen stress van. Komt er wat leuks voorbij, dan fiets ik nog een jaar door. Ik ben aan het rondkijken."

Het is voor de 38-jarige Weening de zevende keer dat hij mee zal doen aan het WK op de weg. Vorig jaar was de laatste keer, toen werd hij 69ste.

Zijn beste resultaat haalde hij in 2009, toen werd hij 24ste.

(advertinsje)
(advertinsje)