Oratmangoen komt te laat en mist daardoor basisplek bij Cambuur

06 sep 2019 - 13:58

SC Cambuur begint zaterdag in de wedstrijd tegen Telstar zonder Ragnar Oratmangoen in de basis. Trainer Henk de Jong had wel een basisplek voor de aanvaller ingeruimd, maar hij kwam vrijdag te laat op de club en zit daardoor toch op de bank. "Dat is zonde voor hem en voor het team", vertelt De Jong. "Maar het is weer een leermoment. Hier gaan we weer mee aan de slag."

Foto: Orange Pictures

Wie wel in de basis staat, is Robin Maulun. De Franse middenvelder miste vorige week het duel met FC Den Bosch door een enkelblessure. Mitchel Paulissen verhuist daardoor weer naar de bank. "Robin is een speciale jongen, die extra wapens heeft", zo verklaart De Jong de rentree van Maulun in de basis.

Jarchinio Antonia, die op de laatste ag van de transferperiode overkwam naar Cambuur, is nog niet fit genoeg om te beginnen. De Jong: "Die heeft nog twee, drie weken nodig. Maar dat wisten we, toen we hem haalden."

Net als Antonia wordt Doke Schmidt ook over een aantal weken terug verwacht. De Jong hoopt dat ze begin oktober weer inzetbaar zijn.

Trainer Henk de Jong

Een vaste waarde op de positie van verdedigende middenvelder is Mees Hoedemakers. Ook tegen Telstar zal hij weer op die positie staan. Sinds maandag weet Hoedemakers dat er geen concurrent meer bij komt voor hem.

Cambuur was van plan nog een 'nummer 6' te halen, maar dat lukte de Leeuwarders niet. "Was er iemand bijgekomen, dan was ik sowieso die concurrentiestrijd aangegaan. Dat heeft de trainer ook duidelijk gecommuniceerd", zo zegt de middenvelder.

"Je doet gewoon je ding"

Volgens De Jong was deze week wel te merken dat er een last van de schouders van Hoedemakers is gevallen, nu Cambuur geen middenvelder meer haalt. Zelf ziet hij dat niet zo. "Ik ben gewoon bezig met mezelf en mijn eigen ontwikkeling. Natuurlijk is het fijn dat je vertrouwen voelt, maar je doet gewoon je ding en ik ben blij dat het goed gaat."

Mees Hoedemakers

De wedstrijd tussen Telstar en SC Cambuur begint zaterdagavond om half zeven. Die is live te volgen bij Omrop Fryslân-radio in een extra sportprogramma vanuit het Rabobank IJmond Stadion in Velsen. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar. Zondag is in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting te zien van het duel.

(Advertentie)
(Advertentie)