Kinderopvang Torteltuin kan zich niet vinden in claim tegen fabrikant Stint

04 sep 2019 - 13:25

Kinderopvang de Torteltuin uit Heerenveen kan zich niet vinden in de claim tegen de fabrikant van de Stint. Een kinderopvang uit Almelo maakt de stap naar de rechter om de kosten die ze gemaakt hebben na het drama in Oss te verhalen op de maker van het vervoersmiddel.

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om een claim van 70.000 euro voor de kosten die de kinderopvang gemaakt heeft om voor vervangend vervoer te zorgen. Ook de kosten van 3000 euro, die nodig zijn om de Stint veiliger te maken, wil de opvang vergoed hebben van de fabrikant.

Honderdduizend euro schade

Ook de Torteltuin heeft met extra kosten te maken gekregen. Zij hadden vijf Stints op de weg. Als oplossing huurde de opvang tijdelijk busjes. Volgens Hanny van Lune van de Torteltuin gaat het om een flink bedrag: "Ik denk al met al dat het bij ons gaat om een bedrag van zo'n honderdduizend euro. Ik heb vervangend vervoer moeten regelen. Ik heb busjes aangeschaft, ik moet een loods huren waar de Stints staan."

Hanny van Lune over de claim tegen de fabrikant van de Stint

Dat bedrag heeft Van Lune zelf moeten opbrengen. Toch ziet ze niets in een claim tegen de fabrikant: "Ik snap niet zo goed waarom ze die aanklacht indienen. Ik ben van mening 'Wat valt de Stint hier te verwijten?' Het is een heel bedrag dat had ik eigenlijk gereserveerd om, na acht jaar, het gebouw flink op te knappen. Dat gaat nu even niet door."

Als alles helemaal duidelijk is, gaan wij er zeker weer mee rijden.

Hanny van Lune, kinderopvang de Torteltuin

De Stint mag straks de weg weer op, maar dan moet het apparaat wel aangepast worden. Dat kost zo'n 3000 per Stint. "Als het allemaal definitief is, gaan wij er zeker weer mee rijden. Maar ik wacht nog even af wat de uiteindelijke beslissing wordt. Elke keer zijn er weer andere berichten over wat er aangepast moet worden, en dat moet ook betaald worden. Zodra dat allemaal duidelijk is, gaan wij er weer mee de weg op."

(Advertentie)
(Advertentie)