Nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw start met twee Friese boeren

01 sep 2019 - 21:40

Er zitten twee Friese boeren in het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw, dat bleek zondagavond uit de eerste aflevering van het seizoen van het populaire datingprogramma op NPO1. Het gaat om Frans uit het noorden van Fryslân en John uit het zuiden van Fryslân.

Foto: ANP

In totaal werden er zondagavond tien boeren in het programma voorgesteld: negen mannen een één vrouw. Later wordt bekend welke vijf boeren de meeste brieven hebben ontvangen. Zij worden dan verder gevolgd in hun zoektocht naar de liefde. De afleveringen daarvan zijn vanaf januari op televisie.

Ik vond het steeds moeilijker om liefde te geven aan mijn vrouw.

Boer Frans zoekt een man in zijn leven

De eerste Friese boer die werd voorgesteld is de 51-jarige Frans. Volgens het programma woont hij samen met zijn twee zonen in het noorden van Fryslân, waar hij een melkveehouderij heeft.

Frans is dertien jaar getrouwd geweest met de moeder van zijn kinderen, maar is via het programma op zoek naar een man. "Ik was er eerder niet aan toe om dat te uiten, nu wel," zegt hij in het programma. Hij noemt zijn zoektocht naar een man "een nieuw begin", maar een zogenoemde 'gaydar' heeft-ie niet, vertelt hij.

De tweede boer die uit Fryslân komt is de 39-jarige John. Ook hij heeft een melkveehouderij, met 115 koeien. Naast zijn werkzaamheden op de boerderij is hij drie dagen per week actief als accountant. "Maar", zegt hij "dat doe ik vooral voor het sociale contact. Het is niet mijn droombaan en ik ben altijd blij als ik weer naar huis, naar de boerderij mag."

Hij heeft geprobeerd de liefde te vinden door op internet datingsites af te zoeken. "Maar als je dan een paar keer afgewezen wordt, dan hakt dat er wel in zeg maar." Daarom probeert hij het nu via Boer Zoekt Vrouw. "Ik hoop dat een vrouw hier een hoop gezelligheid en wat leven in de brouwerij kan brengen. Samen wandelen of zo."

Briefschrijvers

De komende twee weken kan er een brief worden geschreven, daarna gaat Yvon Jaspers weer bij de boeren langs.

Boer Remco verliet het programma vorig jaar vroegtijdig

Vorig jaar zou er één Friese boer aan het programma meedoen, boer Remco Aalbers uit Fochteloo, maar na de voorstelronde bleek dat hij zich niet aan de afspraken had gehouden. De boer had eerder op eigen houtje al een vrouw gevonden, en haar gevraagd om naar het programma te schrijven.

Volgens de programmamakers moeten zowel de kijkers als de deelnemers 100% op hun kunnen vertrouwen en de actie van de boer past daar niet bij. De overige brievenschrijfsters zouden zo geen eerlijke kans hebben.

(advertinsje)
(advertinsje)