"Dit voelt als een nederlaag, omdat je jezelf niet beloont"

31 aug 2019 - 22:04

Trainer Johnny Jansen fan SC Hearrenfean

Trainer Johnny Jansen was na afloop niet blij met het gelijkspel: "Dit is gewoon balen man. Dit voelt als een nederlaag, omdat je jezelf niet beloont. Ik zie dat we voetballend, en ook verdedigend, stappen maken dan moet je daarin jezelf belonen en dat hebben we niet gedaan."

Heerenveen heeft nu zes punten uit vijf wedstrijden. Jansen zag dat zijn ploeg genoeg kansen kreeg, maar niet genoeg scoorde. "Als Ejuke naar de goal gaat, en je denkt dat hij hem gaat afleggen, en dan zakt hij ineens bijna door zijn hoeven. Dat je denkt, hoe kan dat nou? Of Jens die een bal bijna het stadion uitschiet, dat je denkt, hoe kan dat nou? Ik denk dat ze misschien wel te graag willen."

Heerenveen had in de tweede helft misschien wel een strafschop moeten hebben, toan Joannidis Odgaard aan zijn shirt trok. "Ik voel me op dat soort momenten altijd ongemakkelijk. Ik wil op dat soort momenten het veld in stappen en vragen, wat doe je nou eigenlijk? Maar ik moet mijn ploeg helpen. Dan kun je wel tegen de vierde man gaan schreeuwen, waarom we geen penalty krijgen, maar hij geeft hem niet. That's it. Dan moet ik me druk maken om mijn elftal. Maar soms voelt dat wel onmachtig hoor."

Jens Odgaard nei it duel tsjin Fortuna Sittard

Spits Jens Odgaard, die een keer scoord maar kansen had op meer, is na afloop van de wedstrijd niet blij met het punt. "Vandaag moeten wij de wedstrijd gewoon winne. Wij hadden genoeg kansen, maar wij moeten ze wel afmaken. Wij hadden er wel vier kunnen maken, ik sta hier niet met een goed gevoel."

Zelf schoot Odgaard dus de 1-1 binnen vanaf de stip. "Ik voel op dat moment geen druk. Je moet gewoon denken dat je die goal maakt. Ik blijf gewoon rustig, meer moet je niet doen."

Mark Diemers oer it lykspul tsjin Hearrenfean

Mark Diemers fan Fortuna Sittard, die een verleden heeft bij SC Cambuur, is blij met het punt dat zijn ploeg overhield aan het duel tegen Heerenveen. "Ik denk een onterecht punt. Maar we hebben er heel hard voor gevochten. Heerenveen was beter, heeft meer kwaliteit en dat zie je ook. Maar we hebben wel standgehouden."

De afgelopen tijd was er vanuit Oost-Europa genoeg interesse in Diemers. Zo was het Roemeense Cluj al rond met Fortuna voor een transfersom van 2 miljoen euro, maar daarover zegt Diemers dat hij niet voor het geld kiest. "Ze boden veel poen, maar ik heb nu nog andere plannen. Als ik zo doorga als ik nu doe, denk ik dat ik die plannen ga bereiken. Als er iets moois uit Spanje, Italië, Engeland of Duitsland komt, daar wil ik graag naartoe. Als dat niet komt, blijf ik met alle plezier hier nog een jaar voetballen. Ik heb het hier naar mijn zin."

(Advertentie)
(Advertentie)