Roeister Ymkje Clevering naar Olympische Spelen en finale WK

29 aug 2019 - 14:26

Friezin Ymkje Clevering heeft zich met de vier-zonder-stuurvrouw geplaatst voor de finale van het WK roeien in Linz, Oostenrijk. Met de finaleplaats heeft de vier-zonder-stuurvrouw zich ook geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio van volgend jaar.

Veronique Meester, Ymkje Clevering, Karolien Florijn en Ellen Hogerwerf - Foto: ANP

Clevering roeit met Veronique Meester, Karolien Florijn en Ellen Hogerwerf. Zij noteerden donderdag de snelste tijd in de halve finale. De finale is komende zaterdag.

Ymkje Clevering is de derde Friese sporter die zich heeft geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio. De andere twee zijn zeilster Marit Bouwmeester en mountainbikester Anne Tauber.

Jan van der Bij uit Earnewâld heeft zich met de vier-zonder-stuurman niet geplaatst voor de A-finale. In de halve finale eindigden ze als vijfde, terwijl ze bij de eerste drie hadden moeten komen om de finale te eindigen. Zondag roeien ze wel de B-finale.

Ook de vrouwen-acht met Friezin Aletta Jorritsma heeft zich niet geplaatst voor de A-finale op het WK. In de herkansing werden ze vierde, maar ze hadden bij de eerste twee moeten eindigen. Ze roeien zondag de B-finale.

Trefwoorden: 
roeien Ymkje Clevering Linz
(Advertentie)
(Advertentie)