SC Cambuur zonder Maulun en De Jong tegen FC Den Bosch

De technische staf van SC Cambuur kan vrijdag geen beroep doen op Robin Maulun. De middenvelder raakte vorige week geblesseerd tegen NAC Breda en ontbreekt ook tegen FC Den Bosch. Ook trainer Henk de Jong zit op de tribune: hij is geschorst vanwege zijn rode kaart vorige week.
Sandor van der Heide
De coaching wordt bij Cambuur vrijdag gedaan door assistent-trainer Sandor van der Heide: "Ik heb er heel veel zin in, maar het is niet iets nieuws of onbekends hoor. Dat het thuis is, is superleuk."
Tijdens de wedstrijd is er geen contact tussen Van der Heide en De Jong. "Als je een oortje nodig hebt met iemand op de tribune, ben je niet capabel voor dit vak", zegt Van der Heide. Hij kan wel weer beschikken over Hy Ragnar Oratmangoen, die op de bank zit. Daar zit ook Sven Nieuwpoort, de verdediger die woensdag een eenjarig contract tekende in Leeuwarden.
Mitchel Paulissen
Mitchel Paulissen is de vervanger van de geblesseerde Maulun. De Fransman is niet lang uit de roulatie, maar Den Bosch haalt hij dus niet. Het betekent voor Paulissen zijn eerste basisplaats. "Ik ben naar hier gekomen om te spelen en het is lekker dat de eerste basisplaats daar is. Ik heb zin in morgen."
De wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Den Bosch begint vrijdagavond om 20.00 uur. Het commentaar vanuit het Cambuur Stadion komt van Andor Faber. Zaterdag in het Cambuur Sjoernaal meer over de wedstrijd.