Storing verkeerslichten op drukke kruising in Leeuwarden duurt langer

De storing in de verkeerslichten op de kruising van de Pieter Stuyvesantweg en de Willem Lodewijkstraat in Leeuwarden duurt in ieder geval nog tot woensdagmiddag. Dat meldt de gemeente Leeuwarden op Twitter.
© Google Maps
De verkeerslichten op het drukke kruispunt bij FrieslandCampina werken sinds maandag niet meer. De gemeente verwacht woensdag weer aan een oplossing te kunnen werken. "We verwachten morgenvroeg na 9.30 uur informatie van de monteur over een oplossing. Tot die tijd 'storing'." Hoe de storing is ontstaan, is nog onbekend.
De gemeente adviseert mensen een alternatieve route te nemen. Dat kan bijvoorbeeld door over bedrijventerrein De Hemrik om te rijden. Met name 's ochtends en 's middags kan het ontzettend druk zijn op het kruispunt.

Vrijheidsplein

Ook de verkeerslichten op het Vrijheidsplein in Leeuwarden deden het dinsdagmiddag niet. In juli was er door het warme weer al een storing in de lichten op deze kruising van de Groningerstraatweg met de Prof. Meester P.S Gebrandyweg en de Lekkumerweg. Die kon pas na een week worden verholpen.
© Omrop Fryslân, Timo Jepkema