Sofie (10) genomineerd voor Nationale Kinderprijs

27 aug 2019 - 13:24

De 10-jarige Sofie uit Hurdegaryp is, samen met tien andere kinderen uit Nederland, genomineerd voor de Nationale Kinderprijs. De prijs is voor kinderen en jongeren die verschil maken. Sofie is door de jury uitgekozen omdat ze zich inzet voor ouderen.

Foto: #Vteam

Sofie doet iedere week spelletjes in het plaatselijke bejaardentehuis. Ze schreef ook een brief naar minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waarin ze vertelt dat ze het belangrijk vindt dat meer mensen zich inzetten voor ouderen. "Ik vind het heel zielig dat bejaarden eenzaam zijn. Het zou leuk zijn als meer mensen op bezoek gaan of spelletjes doen."

Cees de Veer

Tientallen kinderen meldden zich aan om kans te maken op de Kinderprijs. Uit alle inschrijvingen heeft de jury een top 10 gekozen. De winnaar krijgt de Nationale Cees de Veer Kinderprijs. Die is vernoemd naar luitenant-generaal buiten dienst Cees de Veer. Hij vindt het belangrijk dat de jeugd betrokken wordt bij de thema's vrede en vrijheid.

1.000 euro

De winnaar wordt op vrijdag 30 augustus bekendgemaakt en mag dan een toespraak houden. Ook krijgt de winnaar 1.000 euro te besteden voor het doel waar hij of zij zich voor inzet. De prijs zal worden uitgereikt door de staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser.

(Advertentie)
(Advertentie)