Hea! Janko Krist gaat verder bij Man bijt Hond, maar nu bij SBS

26 aug 2019 - 21:59

Het programma Man bij hond is terug, nadat de publieke omroep er vier jaar geleden de stekker uit trok. Het programma is vanaf maandag alle dagen te zien bij SBS6, met de bekende rubrieken als de Babbelbox en het aanbellen bij wildvreemden. Nadat Man bijt hond ophield zochten ze talenten voor de opvolger Jan rijdt rond, bedoelde voor de jongeren doelgroep. Janko Krist, die ook bij Hea! werkte, meld zich daarvoor aan.

Foto: Omrop Fryslân, Geertrui Visser

Janko en Arie bij Harm Weistra in de studio

Wat is dat Man bijt hond-gevoel?

Janko Krist: "Als je de eerste filmpjes ziet, zit je er na drie seconden weer in. Het is dus die stem en daarna komt er een type in beeld die een wat aparte vraag kreeg. En dan ook nog een beetje een raar muziekje erbij en je bent er weer helemaal."

De gewone man krijgt een gezicht, vertelt collega Arie van der Hamsvoort, een van de maker van het eerste uur. "Gelikte BN'ers hebben al genoeg zendtijd, Het is bij ons gewoon de mensen in de straat die iets te vertellen hebben. Wat gebeurt er achter die voordeur? Klein nieuws groot, groot nieuws klein. Dat zijn onze slogans." Daarbij is het belangrijk dat de mensen in hun waarde worden gelaten. "We zetten de mensen mooi neer. Als je ten koste van mensen televisie gaat maken, dan krijg je dat terug."

De bekende stem van Michael Abspoel doet dus ook weer mee. Verder komen er veel programmamakers van toen terug. Toen ze het bericht hoorden dat Mijn bijt hond weer begint, hebben veel makers zich spontaan weer aangemeld, zegt Van der Hamsvoort. Ze werken met bijna hetzelfde team. "Het is een weerzien van oude gezichten. We pakken de draad op waar we gestopt zijn. "

En komt Frans ook terug?

Arie heeft Frans ooit ontdekt, zegt Janko. Van der Hamsvoort zegt dat als Frans het ook wil, sluit ik het niet uit, maar het is niet de bedoeling dat we altijd op de oude voet verder gaan: "Ik sluit het niet uit, maar kan het ook niet garanderen."

De kijkcijfers zijn erg belangrijk, nu Man bijt hond bij het commerciële SBS zit. Janko: "Na een paar weken weten we meer over of het wel of niet aanslaat." Man bijt hond is elke avond te zien om 19.30 uur.

Trefwoorden: 
Janko Krist Man Bijt Hond
(Advertentie)
(Advertentie)