Stints nog aan de ketting door strengere regelgeving

26 aug 2019 - 13:04

De 700 Stints fan Friesland Lease in Drachten mogen nog steeds niet de weg op. Na het ernstige ongeluk met de Stint afgelopen september in Oss, worden er strenge eisen gesteld aan het elektrische vervoersmiddel. Alle Stints moeten worden gekeurd en aangepast voor ze weer de weg op mogen. En dus staan de 700 exemplaren van Friesland Lease nog altijd in de opslag te wachten tot ze zover zijn. "We hadden graag gezien dat ze al weer op de weg reden, maar dat gaat helaas niet lukken", vertelt directeur Jan Beljeu van Friesland Lease.

Foto: ANP Foto

Het schoolseizoen is weer begonnen en de kinderdagverblijven draaien volop. Maar de Stints van Friesland Lease mogen nog altijd niet de weg op. Sinds het ongeluk vorig jaar september in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen, staan alle elektrische vervoersmiddelen in de stalling. "De Stints moeten voldoen aan de strengste wetgeving", legt Beljeu uit. "Daardoor duurt het erg lang. Het goede nieuws is wel dat er straks een vervoersmiddel staat dat aan alle eisen voldoet."

In nieuwe rolkooi

Een van de meest opvallende aanpassingen is dat de nieuwe Stints een zogenoemde rolkooi moeten hebben. Dat zorgt voor het nodige werk aan de apparaten. Beljeu blijft echter positief. "Zoals het nu lijkt kunnen de Stints begin oktober de weg op. Het wordt echt een compleet vernieuwd voertuig, waarbij we gebruik maken van onderdelen uit de oude Stint."

(Advertentie)
(Advertentie)