Taeke Triemstra klimt naar top drie van eeuwig kaatsklassement

24 aug 2019 - 16:11

Kaatser Taeke Triemstra is naar de derde plek van het eeuwig kaatsklassement geklommen. In dat klassement wordt van alle kaatsers bijgehouden hoe vaak ze eerste, tweede of derde geworden zijn.

Taeke Triemstra klimt nei top trije fan ivich keatsklassemint

Het eeuwige klassement is een prestigieuze ranglijst, zegt verslaggever Geert van Tuinen. "Dit is een prestatie van formaat."

Triemstra is de top-3 binnengedrongen door de finale te halen op de doorelkaarlotenpartij in Bitgum. Daar stond hij in het perk met Menno van Zwieten en Erwin Zijlstra,

Gelijke stand

Partuur Triemstra versloeg in de halve finale het partuur van Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong met 5-3/6-4. Dat leverde Triemstra twee punten op. Winst in de finale is drie punten, en een derde plaats levert één punt op.

Triemstra heeft nu 785 punten. Daarmee komt hij op evenveel punten als Wiebren van Wieren, maar omdat Triemstra meer eerste prijzen heeft gewonnen gaat hij Van Wieren voorbij op het eeuwige klassement.

Van Wieren had er blijkbaar al rekening mee gehouden. Hij kwam meteen na de partij het veld op en bracht de nieuwe nummer drie in het klassement zijn felicitaties en een bos bloemen.

Taeke Triemstra en Wiep van Wieren - Foto: Omrop Fryslân, Geart van Tuinen

Taeke Triemstra ging in juli al voorbij Sake Saakstra.

Zicht op de eerste plaats

Triemstra zegt dat hij nog minimaal in jaar blijft kaatsen, met zijn maten Tjisse Steenstra en Gert-Anne van der Bos. Met hen heeft hij al honderd partijen gewonnen.

Mocht het komende jaar even succesvol worden als dit jaar, dan komt de eerste plek op de ranglijst ook in zicht. Triemstra stond een jaar geleden namelijk nog zesde met 695 punten.

Top eeuwige kaatsklassement

1 Piet Jetze Faber 885
2 Hotze Schuil 876
3 Taeke Triemstra 785
4 Wiebren van Wieren 785
5 Sake Saakstra 770
6 Chris Wassenaar 699
7 Tunno Schurer 695
(Advertentie)
(Advertentie)