Henk de Jong zag rood, maar is niet bang voor schorsing: "Het komt wel goed"

Cambuurtrainer Henk de Jong is trots op zijn ploeg na het 1-0-verlies bij koploper NAC Breda. "Het gaat erom hoe we voetballen en daar heb ik van genoten", zegt hij. De Jong zelf kreeg rood na commentaar op de leiding bij een afgekeurde goal van zijn ploeg. "Ik zag het anders, maar misschien zat ik verkeerd."
Ynterview Henk de Jong NACCAM
De trainer is niet bang dat zijn rode kaart hem een schorsing oplevert. "Ik heb na de wedstrijd even met de scheidsrechter en grensrechters gezeten en we hebben geen ruzie. We bekijken het allemaal even en dan komt het wel goed. Dit wordt geen schorsing."

Complimenten voor de ploeg

"Maar het gaat niet om mijn kaart, dat is niet belangrijk", zegt hij. "Een groot compliment voor ons centrum. En hoe het middenveld beweegt, met de rust die daar is, dat we goed kunnen voetballen en tot kansen komen. We zijn er de hele week mee bezig geweest. Dat we dit hier tegen NAC op het veld kunnen brengen, daar ben ik heel trots op."
Toch verloor zijn ploeg. "We moeten onszelf belonen. We hebben heel goed gespeeld, veel kansen gehad. Maar dan moeten ze er wel in en dat is wat er vanavond misging." De Jong ziet zijn ploeg iedere week beter worden: "We zijn met dingen bezig die tot andere dingen moeten leiden. Dan zie ik vanavond heel grote stappen."
Hij floot voor een overtreding van Mac-Intosch, maar dat gebeurde acht meter bij mij vandaan. Dat is dramatisch.
Robert Mühren over zijn tweede afgekeurde goal
Cambuurspits Robert Mühren scoorde drie keer, maar al zijn goals werden afgekeurd door scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten. "Best wel lachwekkend dit", reageerde Mühren. "Ik hoor net dat er twee van de drie buitenspel waren, dus dan heb ik er toch eentje gemaakt." Hij doelt op zijn tweede goal. "Hij floot voor een overtreding van Mac-Intosch, maar dat gebeurde acht meter bij mij vandaan. Dat is dramatisch."
Ynterview1 NACCAM
Uiteindelijk verloren de Leeuwarders dus door een goal van NAC die wel telde. Ivan Ilic kopte raak uit een snel genomen vrije trap. "Dat is onze eigen schuld", vindt Mühren. "Zij nemen die corner kort en wij reageren niet adequaat. Dan vliegt-ie erin."
Al met al vindt Mühren wel dat Cambuur weer goed speelde. "Dit is gewoon onverdiend, dat we ook niet één punt pakken. Het is belangrijk dat iedereen ziet dat we goed voetballen. Daar kunnen we iets mee naar aankomende wedstrijden."

Zo doorgaan

Aanvoerder Erik Schouten vindt ook dat de Leeuwarders goed speelden. "Als we op deze manier verder voetballen, dan denk ik dat we veel punten gaan pakken. We hadden de wedstrijd onder controle, hier uit bij NAC. Dat is hartstikke positief. Alleen we scoren drie keer en verliezen met 1-0. Dat zijn de feiten."
NACCAM schouten
Of de afgekeurde doelpunten terecht zijn afgekeurd, dat weet Schouten niet. "De eerste kon ik niet goed zien. De tweede vond ik heel makkelijk gegeven en tsja, die derde, daar was de trainer wild over."
Ook de goal van NAC gaat Schouten nog een keer bekijken. "Je ziet vaak in een wedstrijd dat als je de overhand hebt, maar niet scoort, dat de tegenstander dat dan wel doet. Ik denk dat vandaag daar een goed voorbeeld van was. Maar we willen winnen en waren graag met drie punten naar huis gegaan. Misschien moeten we nog meer kansen creëren en zes keer scoren om te winnen."