Syb: "Arjen Lubach special guest bij jubileumconcert De Kast? Leuk!"

23 aug 2019 - 17:49

Arjen Lubach is van harte welkom voor een gastoptreden op het jubileumconcert van De Kast, later dit jaar in AFAS Live in Amsterdam. Dat zegt De Kast-zanger Syb van der Ploeg.

Foto: ANP

In 2001 werden Arjen Lubach en Janine Abbring bekend als Slimme Schemer en Tido met het parodielied 'Jelle', op de melodie van Eminems 'Stan'. De Jelle in het liedje was groot fan van De Kast en vooral van zanger Syb.

Het management van De Kast was niet blij met het nummer. Ze haalden Lubach en Abbring voor de rechter. Ze zouden meeliften op het succes van De Kast en zelfs inbreuk maken op het auteursrecht van Van der Ploeg. Lubach en Abbring wonnen de zaak en stonden een week later op nummer drie in de Top 40.

Nadat vrijdag bekend werd dat De Kast het 30-jarige jubileum viert met een concert in AFAS Live bood Lubach aan om met Abbring in gastoptreden te geven. Hij sprak voor Van der Ploeg een boodschap i: "Een special act ben ik altijd voor in. En Slimme Schemer ook. En Janine ook. En Jelle ook. Gênant dit. Ik zie je in de AFAS Live. Doei!"

Boodschap van Arjen Lubach aan Syb van der Ploeg

En Van der Ploeg ziet het wel zitten. "Het lijkt me hartstikke leuk dat wij dan het nummer begeleiden en dat zij dan zingen."

Niet blij met rechtszaak

Achttien jaar na de parodie kijkt Van der Ploeg niet met vervelende gevoelens terug op 'Jelle'. "Het was eigenlijk ook wel weer mooi dat er een parodie wordt gemaakt, want dan tel je mee in Nederland. Maar ons management besloot om er een rechtszaak van te maken. Als muzikanten waren we daar helemaal niet blij mee. Het escaleerde helemaal."

Van der Ploeg heeft bewondering voor Lubach, die na 'Jelle' steeds beroemder is geworden. "Zo'n jonge heeft nu heel veel succes. Hij was toen al grappig. De negatieve publiciteit was voor ons toen lastig, maar het was een grappig liedje."

Syb van der Ploeg over het jubileumconcert en over Arjen Lubach

(Advertentie)
(Advertentie)