De Kast viert 30-jarig jublieum in AFAS Live in Amsterdam

23 aug 2019 - 09:41

De Kast bestaat dit jaar 30 jaar, en om dat te vieren geeft de Friese band op 14 december een speciaal concert in AFAS Live in Amsterdam. In 1989 was de band de eerste Nederlandstalige band die in AFAS Live (toen nog te Heineken Music Hall) speelde voor een uitverkochte zaal.

Foto: Remko van der Klis

De band is bekend in heel Fryslân, maar heeft ook buiten de provinciegrenzen hits gehad, zoals In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby en Woorden zonder Woorden. In totaal heeft de groep zo'n veertien keer in de top 40 gestaan.

"Dertig jaar De Kast dat is een hele mijlpaal", vertelt zanger Syb van der Ploeg. "Wij gaan er met onze fans een grote reünie en een zeer bijzondere avond van maken!"

Succes in de Nineties

De band verkocht in de jaren '90 meer dan een miljoen cd's en singles. Daarnaast wonnen ze meerdere keren een TMF Award, een Edison en een Gouden Harp.

De kaartverkoop voor het Amsterdamse concert begint op 30 augustus. Dat is dan niet een normale verkoop, maar een geheime pre-sale. Als er daarna nog genoeg kaarten over zijn, worden die vanaf 10 september verkocht.

De Kast staat vrijdagavond op het Glemmer Beach festival in Lemmer.

Trefwoorden: 
jubileum de Kast AFAS Live
(advertinsje)
(advertinsje)