Beatrix in Súdwest-Fryslân

06 jul 2012 - 14:20

Koningin Beatrix brengt op vrijdag 6 julyi een streelbezoek aan Súdwest- Fryslân. Bij het bezoek staan vier 4 thema’s centraal: duurzame plattelandsontwikkeling, herindeling, de problematiek van de kleine kernen en het Friese Merenproject. De Koningin begint haar bezoek vrijdagochtend in Heeg.

In Woudsend stapt de Koningin aan boord van salonboot Gaasterland voor een vaartocht naar Balk over het Slotermeer. In Oudemirdum brengt ze een bezoek aan de boerderij van de familie Westra en er is ook een demonstratie fierljeppen in It Heidenskip.

In Heeg wordt de Koningin geïnformeerd over de nieuwe gemeente Súdwest-Fryslân en de nieuwe heryndelingsgemeente De Friese Meren, die in 2014 van start gaat. Aan boord van salonboot Gaasterland wordt de Koningin geïnformeerd over het Friese Merenproject. In Oudemirdum wordt de Koningin bijgepraat over duurzame plattelandsontwikkeling en innovative bedrijfsvoering. In Koudum bezoekt de Koningin multifunctioneel centrum De Swel en wordt er gesproken over de problematiek van de kleine kernen. Het streekbezoek aan Súdwest-Fryslân wordt afgesloten in Workum, met een korte rondleiding door de stad.

(Advertentie)
(Advertentie)