Moeder voorkomt net dat kind (2) in spijkerval stapt: "Wie zit dit hier in de lieve vrede neer?"

22 aug 2019 - 16:44

Een vrouw heeft haar 2-jarige kindje dinsdag maar net kunnen behoeden voor een spijkerval. De peuter was met zijn moeder aan het kijken bij vissers aan de Mûnereed in Holwerd, toen hij bijna in het gevaarte stapte. Dat meldt de moeder op Facebook. Dankzij het snelle optreden van de vrouw kon erger worden voorkomen.

Spikerfal

Het jongetje liep rond in het gras, toen zijn moeder de spijkerval ineens zag. De val was ingegraven in het gras. Ze kon de peuter op tijd oppakken, waardoor hij niet gewond raakte. "Ik schrok, maar ik was vooral verbaasd. Wie zit dit hier in de lieve vrede neer? Is het bewust gedaan om iemand te verwonden? Of om een autoband lek te steken?", zegt moeder Meintje Boonstra.

Met opzet

Boonstra gaat ervan uit dat de spijkerval er met opzet is neergelegd. "Het ding lag echt in een kuil met de spijkerpunten omhoog. Dat kan niet missen." Haar zoontje raakte gelukkig niet gewond. "Ik liep direct achter hem, dus ik had het meteen in de gaten en haalde hem er gauw weg."

Foto: Omrop Fryslân

De plek waar het gevaarte werd aangetroffen, is een druk bezochte plek. Er wandelen veel mensen, maar er komen ook veel vissers. "Ik heb het veld nog afgezocht naar meer van deze dingen, maar ik kon niks vinden. Ik hoop dat er niet meer liggen. Maar pas op!"

Boze reacties

De reacties onder Boonstra's Facebookbericht zijn niet mild. Mensen reageren met "Wat een stelletje gekken" en "Wat een hufter die dat gedaan heeft". Het bericht is inmiddels al meer dan honderd keer gedeeld.

Meintje Boonstra over de spijkerval

De politie is inmiddels op de hoogte gebracht van de situatie. Het ging om meerdere spijkers van zo'n tien centimeter, die in een band waren geslagen en daarna omhoog waren gezet.

Waar de val precies voor werd gebruikt, is nog niet bekend. Het gevaarte is inmiddels opgeruimd.

(Advertentie)
(Advertentie)