Restaurant De Brekken in Lemmer blijft dit seizoen dicht

21 aug 2019 - 23:03

Restaurant De Brekken blijft dit seizoen dicht. De schade door de brand van 13 augustus in het restaurant in Lemmer is groter dan eerst werd gedacht. De brand die uitsloeg in een hokje naast de keuken heeft er voor gezorgd dat het hele pand opnieuw moet worden opgebouwd. Het roet zit overal: in de voegen, het plafond en het dak. Eerst werd gedacht dat het pand chemisch kon worden gereinigd, maar dat blijkt toch niet het geval.

Foto: Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek

Niet alleen het dak van het restaurant moet worden vervangen, ook het dak van de receptie van De Brekken is aan vernieuwing toe. Door alle schade kan het restaurant die seizoen niet meer open. "Dat is natuurlijk jammer, want we zitten nog midden in het hoogseizoen", vertelt eigenaar Albert Hessels. "Het gebouw moet tot aan het beton worden leeggehaald."

Toch probeert Hessels positief te blijven. "We zijn net begonnen met het leeghalen van het restaurant en daarna wordt alles eruit gesloopt. Maar ik hoop dat we over drie maanden weer open kunnen, misschien drie en een half", vertelt Hessels. Als het goed is, gaat De Brekken in de winter weer open. "Dan kunnen we nog mooi even oefenen voor de zomer, daar gaan we voor."

Eigenaar Albert Hessels van restaurant De Brekken vertelt over de schade

(Advertentie)
(Advertentie)