Manon Scheepstra na winnen Frouljus PC: "Deze was voor opa"

21 aug 2019 - 19:19

"Het is de eerste keer zonder opa erbij", zei een emotionele Manon Scheepstra na het winnen van de PC. Bij het volkslied voor de finale liet ze al een traantje, ook denkend aan haar opa, die recent overleed. "Deze is voor opa. Het zorgt voor allemaal extra emotie."

Manon Scheepstra

De opa van Scheepstra heeft altijd een belangrijke rol in haar leven gespeeld, ook bij het kaatsen. "Vanaf dat ik begon met kaatsen, was hij er eigenlijk altijd bij. Samen trainen, hij ging mee naar iedere wedstrijd. En het was niet alleen het kaatsen zelf, maar onderweg naar de wedstrijden maakten we ook altijd wat foto's."

Haar opa kreeg later een dwarslaesie. "Maar ondanks dat was hij er nog altijd bij. Alles wat ik bereikt heb, is dankzij hem. Het is gewoon verdrietig dat hij er niet meer is, ik heb er de hele dag aan gedacht."

Ik had maar één gevoel, cru gezegd: ik geef ze allemaal een dikke middelvinger en wij zorgen dat we hier winnen.

Manon Scheepstra

En daarnaast moest Scheepstra ook weer even denken aan het 'gedoe' van eerder dit seizoen. De vraag was voor welke afdeling Scheepstra moest kaatsen: Huizum of Goutum? "Ik had maar één gevoel, cru gezegd: ik geef ze allemaal een dikke middelvinger en wij zorgen dat we hier winnen. En ik ga ook nog proberen het klassement te winnen.

Hele dag vertrouwen

Het was al vanaf het begin de dag van Scheepstra en haar partuur: "De hele dag hadden we enorm veel vertrouwen." En dat terwijl ze zondag in de finale van de generale nog verloren. "Toch hadden we een goed gevoel, het kon wat ons betreft niet misgaan. We konden er vandaag lekker ingroeien. Sjanet heeft de eerste twee omlopen opgeslagen, zodat ze er lekker inkwam. Daarna mocht ik zelf aan de bak en dat pakte ook top uit. En Ilse stond als een beest op te slaan. En onze coach Peter (Tolsma, red.) heeft er ook veel verstand van, dat geeft ons zoveel vertrouwen: Peter is erbij, dus het komt goed."

(Advertentie)
(Advertentie)