Partuur Ilse Tuinenga wint 43e Frouljus PC in Weidum

21 aug 2019 - 18:09

Het partuur van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra heeft de 43e Frouljus PC in Weidum gewonnen. In de finale waren ze met 5-1 en 6-4 te sterk voor Nynke Sijbrandij, Marrit Zeinstra en Imke van der Leest.

Lêste slach

Het was de gedroomde finale op papier tussen de twee grote favorieten: Tuinenga heeft acht vrijeformatiepartijen gewonnen dit seizoen, het partuur Sijbrandij zeven.

Tuinenga begon de finale ook prima met een schone zes voorsprong in het eerste eerst, maar Sijbrandij kwam terug en pakte toch nog het eerste bordje. Daarna pakte het partuur Tuinenga zes eersten achterelkaar. Op 5-1 en 6-4 sloeg Tuinenga op en ging de terugslag van Marrit Zeinstra kwaad.

Bekijk hier de volledige finale:

Voor Manon Scheepstra is het de vijfde keer dat ze de Frouljus PC wint. Tuinenga heeft hem nu vier keer gewonnen en Sjanet Wijnia drie keer.

In het andere partuur neemt Imke van der Leest afscheid van de Frouljus PC als verliezend finalist. Ze stopt ermee. Ze heeft de Frouljus PC drie keer gewonnen. Sijbrandij en Zeinstra blijven nog zonder overwinning.

Foto: www.orange-pictures.nl

Route naar de finale

Tuinenga begon de dag met een overwinning op het partuur van Jildou Sweering: 5-2 6-4.

Op de tweede lijst stonden het partuur tegenover Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol, Ze wonnen afgelopen weekend in Wommels verrassend de generale voor de Frouljus PC. Tegen Tuinenga in de finale nota bene. Dat gebeurde nu niet: Tuinenga won met 5-0 en 6-6.

In de halve finale had het partuur van Tuinenga ook geen problemen met Anne Berber Zeinstra, Jeska Terpstra en Martzen Deinum. Het werd 5-0 en 6-4.

Trefwoorden: 
kaatsen frouljus PC Weidum
(Advertentie)
(Advertentie)