Amber Snip speelde zes weken mee in een Amerikaanse marching band

21 aug 2019 - 07:02

Ze is net weer terug, de 20-jarige Amber Snip uit Surhuisterveen heeft zes weken lang door Amerika getrokken met de marching band Heat Wave. Zij deed daar mee aan wedstrijden, die in kleine stadions werden gespeeld. "Ik heb in die weken misschien drie of vier dagen vrij gehad. Om zeven uur ging de wekker en om elf uur lagen we weer op bed. Daartussen stonden we de hele tijd op het veld te trainen." Toch zou Amber het zo weer doen.

Amber Snip spelend in de marching band Heat Wave - Foto: Amber Snip

Het begon allemaal met een oproep op Instagram. Daar volgde Amber de marching band Heat Wave en ze zag dat de band een baritonspeler nodig had. Amber Snip: "Ik speel zelf eigenlijk een ander instrument, maar ik kan de bariton ook wel bespelen. Dus ik probeerde het gewoon!"

Ze stuurde een filmpje op en kon eigenlijk meteen naar Florida vliegen. Ervaring in het marcheren had ze niet, maar dat kon ze daar nog wel leren. "Ik speel zelf sinds mijn elfde al instrumenten en in Amerika beginnen ze daar veel later mee. Dus ik kon nog niet marcheren, maar ik kon wel veel beter muziek spelen dan veel anderen in de groep."

Elke dag tien uur

Het spelen in de marching band viel Amber wel zwaar. Zo stond ze elke dag zo'n tien uur te trainen onder de hete zon. Weekenden had ze niet. "Ik had in het begin nog lang niet voldoende spieren." De bariton ziet er in Amerika ook net wat anders uit, waardoor ze het instrument niet op haar been kon laten leunen.

Sinds ze thuis is, is Amber dus met name aan het bijkomen. In totaal heeft Amber zeventien wedstrijden gespeeld in diverse stadions, met tussen de honderd en de duizend bezoekers. De reis begon in Florida en eindigde in Indiana. Ze heeft in die tijd zo'n vijftien staten gezien.

Amber Snip is weer thuis - Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Al was het zwaar: ze hoeft geen twee keer na te denken als haar wordt gevraagd of ze het nog eens zou doen. "Ik wil volgend jaar weer! Dan wil ik bij een team dat meedoet in de top 5. Je kunt meedoen tot je 21 bent. Ik heb dus nog een jaar. Daarom wilde ik dit jaar ook graag ervaring opdoen, zodat ik volgend jaar bij een beter team kan aansluiten."

Dat betekent echter dat er veel getraind moet worden. "Ik ga me echt goed voorbereiden op volgend jaar."

Verslaggever Jeroen Boersma spreekt Amber over haar avontuur

(advertinsje)
(advertinsje)