Concours Hippique Burgum gaat door te weinig deelnemers niet door

16 aug 2019 - 11:53

Het Concours Hippique van Burgum dat volgend weekend, op 23 en 24 augustus, zou worden gehouden, heeft te weinig aanmeldingen gekregen. Mogelijk gaan deelnemers naar het concours in Tolbert dat tegelijkertijd wordt gehouden.

Concours Hippique - Foto: ANP

Drie jaar geleden ging het Concours Hippique in Burgum ook al niet door om dezelfde reden. In 2017 had Burgum juist weer heel veel deelnemers. De organisatie hoopt dat het concours volgend jaar wel weer gewoon een wedstrijd kan organiseren.

Voorzitter Sita Bouius van het Concours Hippique in Burgum vertelt dat hun evenement als enige op de wedstrijdkalender van Fryslân stond. "Alle provincies hebben hun eigen kalender. In Fryslân waren wij het enige concours, maar in Groningen was er dan nog wel een ander Concours Hippique. Dat concours werd verschoven van september naar augustus. Wij hebben toen nog wel overleg gehad, maar voor beide organisaties was het niet mogelijk om het concours nog te verschuiven.

Het sponsorgeld wordt teruggestort door de organisatie. "Maar als wij toch in financiële problemen komen, dan springen zij bij", vertelt Bouius. "Met beter overleg in de toekomst hopen wij deze dubbeling te voorkomen."

Voorzitter Sita Bouius van het Concours Hippique van Burgum

Trefwoorden: 
Burgum Concours Hippique
(advertinsje)
(advertinsje)