Paaltjes op kerkhof in Wetsens worden op termijn verwijderd

15 aug 2019 - 19:37

De paaltjes op het kerkhof van Wetsens worden op termijn weer weggehaald. Dat heeft het college van kerkrentmeesters van de protestantse gemeente Dokkum Aalsum Wetsens besloten.

Foto: Omrop Fryslân

De paaltjes worden weggehaald op het moment dat er een betaalbaar alternatief systeem beschikbaar is waarmee de exacte locatie van een graf kan worden bepaald. Het gaat dan bijvoorbeeld om een GPS-systeem.

Commotie

Het college van kerkrentmeesters heeft dit besloten naar aanleiding van de commotie die is ontstaan. "Dat hadden wij niet verwacht", zegt voorzitter Waslander van het college.

De intentie blijft echter wel dat er een duurzame en zorgvuldige registratie komt waarbij rekening wordt gehouden met de 'gevoelens en beleving' van een hoop mensen. Een werkgroep van de kerk en de plaatselijke commissie zal dit verder uitwerken,

De paaltjes waren neergezet om de graven op het kerkhof te markeren, zodat er geen fouten zouden worden gemaakt bij het uitzoeken van een graf. Er is nu besloten om te zoeken naar een oplossing waarbij het aanzien van het kerkhof niet wordt aangetast.

Voorzitter Waslander van het college van kerkrentmeesters

Trefwoorden: 
Wetsens kerkhôf paaltjes
(advertinsje)
(advertinsje)