Cambuur in dezelfde opstelling tegen Go Ahead Eagles

15 aug 2019 - 15:19

Sportclub Cambuur begint in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Go Ahead Eagles, in dezelfde opstelling als vorige week. Trainer Henk de Jong is duidelijk in zijn keuze. "Wij zijn ergens mee bezig, dus je moet alles niet meteen omgooien. Dan denken die jongens: 'waar is die trainer mee bezig'? Maar de concurrentie binnen de groep neemt wel toe, dus er zal in de toekomst zeker wel eens wat veranderen."

Henk de Jong

De Jong keek donderdag nog kort terug op de wedstrijd tegen De Graafschap. "De pijnpunten? Duels winnen en tactisch goed voetballen, daar ging het vorige week vooral in de tweede helft niet goed. Wij weten dat het beter moet. Maar het is een jonge groep en het moet groeien, want we willen wel stappen maken. En denk erom: we willen ook punten pakken he! Dat is wel lekker hoor."

Twee volksclubs

Met Go Ahead Eagles als tegenstander staan er vrijdagavond in het Cambuurstadion twee volksclubs tegenover elkaar. En Go Ahead Eagles heeft een goede ploeg, zo zegt De Jong. "Er zit een hoop routine in. Het wordt weer lastig. Maar ik hoop dat er een hoop publiek komt en dat die de nodige steun kunnen geven."

Jamie Jacobs

Op het middenveld is er een belangrijke rol voor Jamie Jacobs. Het verlies tegen De Graafschap is verwerkt, zo zegt hij. "De trainers hebben er deze week bovenop gezeten. En met het publiek er achter, kijk ik uit naar de wedstrijd."

Opstelling Cambuur: Stevens; Sambissa, Schouten, Mac-Intosh, Van Deelen; Maulun, Jacobs, Hoedemakers; Korte, Mühren, Kallon.

(Advertentie)
(Advertentie)