Weer pech bij schipper Brouwer: "In twee dagen meer meegemaakt, dan in de laatste 25 jaar"

15 aug 2019 - 12:58

Er lijkt geen eind te komen aan de pech bij het skûtsje De Drie Gebroeders met schipper Harmen Brouwer in de IFKS. Nog niet eens 24 uren na de brand op het skûtsje zeilden ze donderdagmorgen weer mee in de C-klasse, maar toen sloeg het skûtsje vlak voor de wedstrijd om.

Foto: Gerrit Harmen Rypma

"We draaiden over stuurboord naar bakboord om te starten. Een stevige windvlaag kwam in het zeil en daar lagen we om", vertelt Brouwer lachend. Maar dat was voor hem geen reden om op te geven. "Als wij kunnen zeilen, dan gaan we zeilen, dacht ik toen. In tien minuten stonden we ook weer overeind. Dat was helemaal top."

Maar toen moest er ook nog een wedstrijd worden gezeild. Brouwer: "Dan moet je je hoofd er wel bij houden. Het tuig en de fok omhoog en gaan." Tegen elke verwachting in werd het skûtsje uiteindelijk ook nog negende en dat is volgens Brouwer nog niet eerder gebeurd.

Verslaggever Andor Faber praat met Harmen Brouwer over alle pech

Foto: Omrop Fryslân, Aukje de Hoop

Het bemanningslid dat woensdag naar het ziekenhuis is gebracht, omdat hij rook had ingeademd bij de brand, was er donderdag niet bij. Maar het gaat wel beter met hem. "Hij lag op de bank, toen hij hoorde dat we omsloegen. Daarna is hij meteen hierheen gereden", vertelt Brouwer. "Dat is Herman. Ze hebben hem opgehaald en hij is hier nu."

(advertinsje)
(advertinsje)