Fryslân Fêstlein: "Als zeemeermin de vakantie doorbrengen"

14 aug 2019 - 17:23

"Van waterangst in Boornzwaag tot een persoonlijke overwinning op Ameland." Deze zomer verzamelt Omrop Fryslân voor de zomerserie Fryslân Fêstlein de mooiste vakantiefoto's. Deze keer zijn ze op bezoek bij Sinne, die als zeemeermin de vakantie doorbrengt.

De foto is genomen in natuurgebied De Deelen, toen Sinne aan het zwemmen was. "Ik houd enorm van zwemmen", begint Sinne haar verhaal vol enthousiasme. "Een paar jaar geleden ben ik begonnen om me me te verkleden tot zeemeermin. We waren op een kinderfeestje en dat sprak me aan."

Ik wil professioneel zeemeermin worden.

Sinne

Sinne is dan ook grote dingen van plan. "Ik wil professioneel zeemeermin worden. Daarnaast wil aan de Olympische Spelen meedoen." Sinne doet nu ook al aan wedstrijden mee. "Je kunt dan prijzen winnen voor snelste en mooiste zeemeermin. Ik heb ze beide al een keer gewonnen", zegt ze trots.

Foto: Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort

"Wij zijn altijd druk bezig in de vakantie", zegt moeder Janoeska. "We maken de staart en de kroon van het kostuum. Die plakken we vol met diamanten. Dat is voor ons ook hartstikke leuk om te doen. Het houdt je van de straat", zegt Janoeska met een knipoog.

Zeemeermin Sinne en moeder Janoeska over de foto

'Fryslân Fêstlein'

Heeft u ook een bijzondere foto van een vakantie in Fryslân? Laat het ons weten! Stuur uw foto en verhaal naar foto@omropfryslan.nl.

(advertinsje)
(advertinsje)