Schipper Ulbe Zwaga wint inhaalwedstrijd IFKS bij Echtenerbrug

14 aug 2019 - 16:44

Schipper Ulbe Zwaga uit Joure heeft woensdagmiddag met zijn skûtsje Waaksom de inhaalwedstrijd van de IFKS bij Echtenerbrug gewonnen. Op het Tsjûkemar bleef de schipper de hele wedstrijd aan de leiding.

Het is de eerste overwinning voor Zwaga in de Grote A-klasse van de IFKS. Schipper Zwaga van het skûtsje Waaksdom ging al vanaf het begin van de wedstrijd aan de leiding, met Jaap Hofstee van 't Swarte Wief in het kielzog.

Podium

Hofstee eindigde woensdagmiddag als tweede. Op de laatste podiumplaats eindigde schipper Sikke Heerschop van de Wylde Wytse.

Schipper Ulbe Zwaga zelf was na de finish vooral nog bezig met het incident van enkele dagen daarvoor. "Het voelt nog altijd als onrecht die strafpunten, wat ze enkele dagen geleden hebben gedaan. Nu winnen we de wedstrijd, maar staan we nog steeds onderaan, Ik vind het zwaar onterecht."

Eastermar slechts achtste

It Doarp Eastermar van schipper Geale Tadema kwam pas als achtste over de finish. De winnaar van vorig jaar heeft nu al twee - voor zijn doen - mindere resultaten, want maandag werd hij al eens zesde. "We startten vandaag niet zo goed en dan zeil je zo'n wedstrijd." In de slotfase van de wedstrijd liep het alweer beter en won Eastermar nog een paar posities.

Na drie wedstrijden staat Tadema op 14,9 punten. Conclusies wil hij niet trekken: "Vorig jaar hadden we na drie wedstrijden 16 punten. Nu minder. En weet je nog hoe het vorig jaar eindigde?"

Geale Tadema

Finish Grote A-klasse

1. Ulbe Zwaga - Waaksdom
2. Jaap Hofstee - 't Swarte Wief
3. Sikke Heerschop - Wylde Wytse
4. Walter de Vries - De Goede Verwachting
5. Froukje Osinga - Jonge Jasper
6. Jeroen de Vos - Eelkje II
7. Klaas Kuperus - De Zes Gebroeders
8. Geale Tadema - It Doarp Eastermar
9. Gerrit Huisman - Ut 'e Striid
10. Ton Brundel - Lytse Lies
11. Floriaan Zwart - Ut en Thûs
12. Wytse Heerschop - Woeste Anne
13. Merijn Olsthoorn - Emanuel
14. Arjen de Jong - Grytsje Obes
15. Ron Syperda - Ale
16. Jilles Bandstra - Lonneke

(advertinsje)
(advertinsje)