6.700 zonnepanelen op dak Sportstad Heerenveen

14 aug 2019 - 14:57

Bij Sportstad Hearrenfean zijn ze deze week begonnen met het plaatsen van zonnepanelen. In december moeten er 6.700 panelen op het dak van Sportstad Heerenveen en op het Abe Lenstra stadion liggen. De zonnepanelen komen onder andere op het dak van de noord- en zuidtribune van het voetbalstadion.

Foto: www.orange-pictures.nl

Het bedrijf Zonel Energy uit Heerenveen heeft de opdracht van de zonnepanelen gekregen. Dat bedrijf heeft ook de zonnepanelen geleverd die op het dak van Thialf en de Elfstedenhal liggen.

AZ-stadion

Afgelopen zaterdag is het dak van het AZ-stadion voor een deel ingestort. In 2015 werden in Alkmaar zo'n 1.700 panelen geïnstalleerd. Vermoedelijk was het AZ-stadion niet berekend op zonnepanelen. Sportstad Heerenveen heeft van tevoren goed onderzocht of het dak wel de zonnepanelen kan dragen.

Het Abe Lenstra stadion heeft een totaal andere constructie als het stadion van AZ.

Rinse Bleeker, directeur Sportstad Heerenveen

Sportstad-direkteur Rinse Bleeker: "Een zonnepaneel weegt zo'n 20 kilo. Dus wij hebben van tevoren goed bekeken of het kan. Bovendien moet je niet vergeten dat het Abe Lenstra stadion een heel andere constructie heeft als het stadion van AZ. Bij ons staan er palen en ligt het dak op de loges. Het is daardoor veel steviger."

(Advertentie)
(Advertentie)