Aangeslagen schipper Brouwer over brand op skûtsje: "Dit is waardeloos"

14 aug 2019 - 12:33

Op het skûtsje De Drie Gebroeders van schipper Harmen Brouwer is woensdagochtend brand ontstaan. Het skûtsje was net klaar met de wedstrijd van de IFKS in de C-klasse bij Echten. Op het moment dat het zeil naar beneden werd gehaald, werd de brand ontdekt. Waarschijnlijk is het vuur ontstaan bij de motor.

Brân op skûtsje De Drie Gebroeders fan Harmen Brouwer by Ychten

De brandweer werd snel ingeschakeld en het vuur was met behulp van de bemanning redelijk snel onder controle. Diverse bemanningsleden hebben rook ingeademd. Een bemanningslid kreeg geen lucht en raakte bewusteloos. Hij is met andere bemanningsleden van De Drie Gebroeders naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

"Je schrikt je wezenloos"

Schipper Harmen Brouwer van De Drie Gebroeders is aangeslagen door de brand op zijn skûtsje. "Paniek is een groot woord, maar je schrikt je helemaal wezenloos. Een bemanningslid heeft rook ingeademd en kreeg geen lucht. Toen raakte hij bewusteloos en viel hij om. We hebben net gehoord dat alles goed met hem gaat, maar hij wordt nog verder onderzocht."

Schade aan skûtsje

Het skûtsje heeft aardig wat schade opgelopen. Om de brand te blussen werd het schip volgepompt met water. Twee fokken van het schip zijn door de brand verwoest.

Harmen Brouwer is aangeslagen door de brand

"Het is een dikke bende binnen", aldus Brouwer. Toch verwacht hij dat ze morgen (donderdag) weer kunnen zeilen. "Wij kunnen twee fokken van Heerenveen krijgen. Ik hoop dat ze dat reglementair toestaan. Wij willen wel morgen gewoon weer zeilen. Dan gaan wij de hele nacht maar weer door, maar wij zeilen morgen wel!"

Skipper Harmen Brouwer

(Advertentie)
(Advertentie)