Dorpsbelang Ferwert-Hegebeintum wil woningbouw en haven op plek Dockinga College

12 aug 2019 - 07:26

Als het oud schoolgebouw van het Dockinga College sloopt wordt, dan moeten er woningen en een haventje voor in plaats komen. Dat zei Sjak Papma van Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum zondag in het radioprogramma Buro de Vries.

Foto: google streetview

Het Dockinga College sloot voor de zomervakantie de deuren van de vestiging in Ferwert en nu zijn er al plannen voor wat er met het gebouw moet gebeuren. Volgens Papma is er veel behoefte aan woningen in het dorp. "Er staat op dit moment een minimaal aantal huizen te koop in Ferwert. Het waren er drie jaar geleden nog zo'n 30 of 40, nu zijn het er maar vijf of zes. Dorpsbelang heeft daarom het plan ingediend voor zes of zeven woningen.

Sjak Papma over de plannen fan Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum

Naast woningbouw heeft dorpsbelang ook plannen voor een haventje zodat mensen met de boot door de Ferwertervaart in Ferwert kunnen komen. "Het Dockinga College ligt heel dicht bij de Ferwertervaart", zegt Papma. "Ons plan is dat de vaart verder doorgetrokken wordt naar de school, met bijvoorbeeld een fietspad ernaast."

Dorpsbelang zal binnenkort met de gemeente in gesprek over het plan.

Het volledige programma van Buro de Vries is hier terug te vinden en Omrop Fryslân volgde in de serie Fuort út Ferwert het Dockinga College in de laatste weken voordat de deuren definitief dicht gingen.

(advertinsje)
(advertinsje)