GroenLeven sponsor van jeugd Sportclub Heerenveen

11 aug 2019 - 21:26

GroenLeven wordt sponsor van de jeugdteams van Sportclub Heerenveen. Althans, dat is de bedoeling, Het contract ligt al klaar, maar zeker is het nog niet. Zonel Energy, een concurrent van GroenLeven, wordt mogelijk hoofdsponsor van het vrouwenteam. Maar hoe zit dat precies en wat voor problemen kan dit opleveren?

Foto: Orange Pictures

Het zonnepanelenbedrijf GroenLeven was de afgelopen twee jaar hoofdsponsor van Heerenveen. Door een conflict over het plaatsen van zonnepanelen, onder meer op het dak van het Abe Lenstra stadion, is GroenLeven vorig seizoen al afgehaakt als hoofdsponsor. Ze blijven nu wel businesspartner. Dat zijn momenteel de zeven belangrijkste sponsoren na de hoofdsponsor. Heerenveen is nog steeds op zoek naar een hoofdsponsor.

Hoe zeker is de komst van GroenLeven als hoofdsponsor?

Dat het nog niet helemaal zeker is dat GroenLeven hoofdsponsor bij de jeugd wordt, komt door de mogelijke hoofdsponsor van de vrouwen en de vakantie van directeur Roland Pechtold, de directeur van GroenLeven. Pechtold komt maandag terug en volgens Heerenveen-directeur Cees Roozemond gaat het wel lukken. "We zitten op korte termijn bij elkaar. Het is voor de club vanzelfsprekend erg mooi dat GroenLeven dit wil doen."

Over het bedrag dat Heerenveen daarvoor krijgt, wil Roozemond niet al teveel kwijt. "Het is een substantieel bedrag." GroenLeven tekent een contract voor drie jaar. Eerder waren ze hoofdsponsor voor 500.000 euro, dus het bedrag zal nu ongeveer enkele tonnen zijn.

Foto: Orange Pictures

Het bedrijf Zonel Energy wordt mogelijk hoofdsponsor van de vrouwen van Sportclub Heerenveen. Het bedrijf zit op het businesspark van Heerenveen en heeft zondag gesproken met mensen van Sportclub Heerenveen. Dat deden ze in een zakenloge, een skybox van Heerenveen bij de wedstrijd Heerenveen-Feyenoord. De stichting Vrouwenvoetbal Noord Nederland is de nieuwe stichting, die is opgericht nadat vorig jaar besloten was dat de Heerenveenvrouwen een doorstart moesten maken.

Ruimte voor stichting in stadion

De stichting heeft nu van Sportclub Heerenveen het gehele seizoen beschikking gekregen over een zakenloge in het Abe Lenstra stadion. Daar hebben ze de beschikking over 68 stoelen en kunnen ze mensen uitnodigen. Dat is weer goed voor de contacten met potentiële sponsoren. Bovendien zal de ruimte aan de snelwegkant van het stadion worden gebruikt als spelershome en een ruimte waar de vrouwen kunnen werken of studeren.

De Stichting Vrouwenvoetbal Noord Nederland heeft nog geen hoofdsponsor en de begroting is nog niet rond. De tijdelijke bestuursleden Adriaan Dillema, Hylke van der Veen en Anne Jochum de Vries zijn druk aan het zoeken naar sponsoren. Anne Jochum de Vries: "We hebben de selectie en de technische staf vastgelegd. Dat was al een pittige klus, want we moesten opnieuw aan de slag met de vrouwen. Bovendien is het lastig om te bepalen wat wij de vrouwen kunnen bieden."

"Niet bevestigen, nog ontkennen"

Over de mogelijke nieuwe hoofdsponsor wil en kan De Vries niet veel kwijt: "Dat kan ik niet bevestigen, nog ontkennen". Met de mogelijke komst van Zonel Energy ontstaat er ook een potentieel probleem. Want wat vindt GroenLeven ervan dat ook een andere zonnepaneelbedrijf op het shirt van Heerenveen komt te staan?

GroenLeven was zondag niet bereikbaar voor commentaar.

(Advertentie)
(Advertentie)