Kroon over winst WK korfbal: "We hebben onze beste wedstrijd neergezet"

11 aug 2019 - 12:29

Korfbalster Marjolijn Kroon is zeer tevreden over de prestaties van haar team op het WK in Zuid-Afrika. In de traditionele finale tegen België was de ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer oppermachtig. Het werd uiteindelijk 31-18 voor Oranje. "We waren er heel erg op gebrand om hier heel goed te spelen en we wilden onze beste wedstrijd neerzetten en dat is volgens mij heel goed gelukt", zegt Kroon.

Kuorbal reaksje

Het Nederlandse korfbalteam werd voor de zevende keer op rij wereldkampioen. Bij Oranje spelen de LDODK-korfballers Erwin Zwart, Marjolijn Kroon en Marloes Frieswijk.

Frieswijk zat zaterdag tijdens de WK-finale tegen België op de bank, maar kijkt toch positief terug op haar eerste wereldkampioenschap. "Heel gaaf natuurlijk. Ik ben blij met de minuten die ik gemaakt heb en daar heb ik ook enorm van genoten." Zwart kwam, evenals Kroon, wel in actie maar wilde niet voor de camera reageren.

Foto: KNKV

Lang tijd om na te genieten van het succes op het WK hebben de korfballers niet, want het nieuwe competitieseizoen staat voor de deur. Na een korte vakantie gaan ze met ingang van 21 augustus weer aan de slag bij LDODK.

Trefwoorden: 
WK korfbal LDODK
(Advertentie)
(Advertentie)