Lemster wil keurmerk voor parkeerbedrijven Schiphol na schade aan eigen auto

09 aug 2019 - 16:50

Er moet een keurmerk komen voor parkeerbedrijven bij Schiphol. Dat schrijft Bram Oostdijk uit Lemmer op Facebook: "In mijn ogen moet je de juiste (keurige) bedrijven een keurmerk geven en de rest verbannen bij schiphol".

Schiphol - Foto: Shutterstock.com

Volgens RTL Nieuws is Oostdijk zelf slachtoffer van een van de parkeerbedrijven bij Schiphol. Toen hij na tien dagen Italië terugkwam, kreeg hij zijn auto beschadigd terug. Er zaten krassen op het dak, omdat er verkeerd gebruik was gemaakt van een wasstraat.

Oostdijk kon op beelden van zijn dashcam zien dat er met z'n auto door rood gereden was, stoepranden waren geraakt met zijn velgen en dat er verkeerd werd opgetrokken, zodat zijn koppelingsplaten kapot raakten.

Wij willen collectief dit een halt toeroepen!

Bram Oostdijk op Facebook

Op Facebook doet Oostdijk nu een oproep aan andere slachtoffers: "Wij zoeken andere slachtoffers van dergelijke bedrijfjes en willen collectief dit een halt toeroepen!"

Oostdijk heeft inmiddels meerdere reacties gehad: "Inmiddels hebben er meer dan 12 slachtoffers zich gemeld en willen wij collectief deze figuren voor de rechter zien te krijgen. Al is het maar om een statement te maken en schade te verhalen."

Kritiek op politie en justitie

Oostdijk levert op Facebook ook kritiek op politie en justitie: "In Nederland blijkt het moeilijk te zijn een juist rechtssysteem te handhaven ivm een corrupt bedrijf aan te pakken."

Volgens RTL Nieuws heeft de marechaussee dit jaar al 110 meldingen gekregen van problemen door parkeerbedrijven op Schiphol.

Bram Oostdijk

(advertinsje)
(advertinsje)