Veel bezoekers verwacht bij veiling van antieke rijtuigen

09 aug 2019 - 07:36

Meer dan 70 antieke koetsen, jachtwagens en tilbury's komen er vrijdag in Noordwolde onder de hamer. Het gaat om de nalatenschap van de vorig jaar overleden Nico Draaisma uit Vledderveen. Hij had in Noordwolde een grote lood vol met deze bijzondere rijtuigen.

Foto: Rijtuigenhuis Lyma

Toon van Doorn over de veiling

Het was Draaisma zijn bedoeling dat er ooit een museum zou worden gemaakt met de rijtuigen, maar de bijzondere verzameling wordt vrijdag toch verkocht.

Volgens Toon van Doorn van Rijtuigenhuis Lyma gaat het om een bijzondere collectie en is er veel belangstelling voor de verkoop. "Ik verwacht meer dan 1.000 man vandaag. Het gaat om liefhebbers, mensen die al een aantal koetsen hebben staan."

Prijzen variëren

De prijzen van de voertuigen variëren sterk. "Er staan rijtuigen die misschien 300 of 400 euro opbrengen. Maar er staan ook die voor 30.000 of 40.000 weg zullen gaan."

Geïnteresseerde kopers kunnen vrijdag aan de Molenstraat in Noordwolde terecht om de rijtuigen te bekijken. "In die hal lopen vier verkopers rond. Als ze geïnteresseerd zijn, kunnen ze een verkoper op het schouder tikken en vragen hoeveel ze er voor willen. Maar alles wordt vandaag verkocht."

(advertinsje)
(advertinsje)