Nederland wint van China op WK korfbal en treft België in finale

08 aug 2019 - 20:26

Het Nederlandse korfbalteam heeft zich geplaatst voor de finale van het WK in Zuid-Afrika. China werd in de halve finale met 27-12 verslagen. Nederland, met de Friezen Erwin Zwart en Marloes Frieswijk in de selectie, treft zaterdag België in de finale.

Nederland heeft tot nu toe alle wedstrijden op het WK eenvoudig gewonnen, maar het verschil tegen China is tot nu toe het kleinst. In het eerste kwart liep het nog niet geweldig, maar toch had Nederland een kleine voorsprong te pakken: 5-2. Voor rust liep Nederland verder uit: de ploegen gingen met 14-4 de kleedkamers in. Na het eind van het derde kwart stond er 20-7 op het scorebord. In het laatste kwart kon China nog een beetje meekomen, wat zorgde voor een eindstand van 27-12.

De Fries Erwin Zwart zorgde voor twee treffers. Hetzelfde geldt voor LDODK-speler Marjolijn Kroon. Marloes Frieswijk kwam niet aan spelen toe.

Erwin Zwart yn aksje tsjin Sina - Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Zaterdag staat de 'klassieke' korfbalfinale tegen België op het programma. Het had niet veel gescheeld of Nederland had tegen Taiwan gemoeten. Na de reguliere tijd stond het 19-19 bij België-Taiwan. Pas in de verlenging wonnen de Belgen met een 'golden goal'.

Nederland is in totaal negen keer wereldkampioen geworden, België een keer. Dit is het elfde WK.

(advertinsje)
(advertinsje)