Céline van Gerner stopt na 17 jaar met turnen

07 aug 2019 - 08:41

Céline van Gerner heeft besloten om te stoppen met turnen. Ze vindt dat het tijd wordt voor nieuwe uitdagingen. De Emmeloordse heeft altijd getraind in Heerenveen.

Foto: Dutch Gymnastics / Carolien Visser

"Na 17 jaar komt er een punt achter een prachtig hoofdstuk uit mijn leven. Ook al zijn de Olympische Spelen van Tokyo dichtbij voor velen; plezier, commitment en drive staan voorop om te kunnen presteren. Ik merkte dat ik niet meer 100 procent kon geven en daarmee moest ik eerlijk naar mezelf en mijn teamgenoten zijn en het durven om een nieuwe weg in te slaan", zegt Van Gerner.

Na een operatie is ze het afgelopen jaar aan het revalideren geweest en kwam ze na het EK van 2018 niet mer in actie. In die periode heeft ze ook nagedacht over wat ze verder wil. "Ik houd van de sport, van het spelletje. Maar ik kon het niet meer elke dag. De laatste tijd stond ik nog met één been in de turnhal, maar was ik deels ook al bezig aan mijn leven na mijn turncarrière. Het is moeilijk geweest om een definitief besluit te nemen en de knoop door te hakken. Maar het is goed zo."

Se kijkt tevreden terug. "Mijn hele carrière is simpelweg één grote medaille. Ik ben trots op wat ik heb bereikt. Jarenlang heb ik op topniveau meegedraaid en grote finales mogen turnen."

Olympische Spelen

Ze deed twee keer mee aan de Olympische Spelen. In 2012 werd ze in Londen 12de in de meerkampfinale en in 2016 haalde ze met de Nederlandse ploeg de zevende plek in de landenfinale. "De Olympische Spelen in Londen staan nog altijd op nummer één. Onlangs ben ik terug geweest naar Londen om alles af te sluiten. Vanaf dat moment is het rustig in mijn hoofd."

Afscheid

Op 31 augustus neemt Van Gerner officieel afscheid als topsporter op de WK-kwalificatie op de Dutch Gymnastics The Trials in Heerenveen.

(Advertentie)
(Advertentie)