PC-winnaars uit elkaar, nieuwe parturen in 2020

06 aug 2019 - 22:40

Het winnende partuur van de PC van vorige week valt na dit seizoen uiteen: 'opslager' Marten Bergsma verlaat Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar. Volgend jaar gaat hij kaatsen met Dylan Drent en Hendrik Kootstra. "Ik denk dat ik beter bij hen pas", zo verklaart Bergsma zijn overstap.

Foto: www.orange-pictures.nl

Drent en Kootstra kaatsen dit seizoen nog samen met 'opslager' Bauke Triemstra. Die moet dus ook op zoek naar een nieuw partuur. Dat wordt niet het partuur van Hiemstra en Wassenaar. Zij hebben al een nieuwe opslager geregeld voor volgend jaar: Menno van Zwieten.

Van Zwieten verlaat Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra. Die gaan nu verder met Enno Kingma. Bauke Triemstra heeft daardoor ook nieuwe maten gevonden. Hij neemt de plaats over van Enno Kingma in het partuur van Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong.

Nieuwe parturen in 2020

- Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra;
- Menno van Zwieten, Hans Wassenaar en Renze Pieter Hiemstra;
- Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong;
- Enno Kingma, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra.

Hans Wassenaar was verrast toen hij hoorde dat Bergsma weg zou gaan. Dat begrijpt Bergsma wel. "Het kan als een schok overkomen. Tienduizend mensen hebben gezien hoe mooi we gekaatst hebben tijdens de PC. Maar je kunt niet in de mensen kijken." Als je de belangrijkste kaatswedstrijd van het jaar (de PC, red.) wint, waarom dan toch uiteen gaan? "We hebben lang niet alles gewonnen. Vijf kransen is niet slecht, maar het kan altijd beter. Het is puur op gevoel. En ik heb het gevoel dat ik met Drent en Kootstra ook heel ver kan komen."

Stel, het loopt goed. Dan heb je voor de toekomst ook een mooi partuur.

Marten Bergsma over zijn nieuwe teamgenoten

De leeftijd van zijn nieuwe teamgenoten speelt ook een rol bij het besluit. "Ze zijn iets jonger dan ik.. Ik kijk ook naar de toekomst. Stel, het loopt goed, dan heb je voor de toekomst ook een mooi partuur."

Het kaatsseizoen is nog niet ten einde en dus staan Bergsma, Hiemstra en Wassenaar nog wel een paar keer samen op het kaatsveld. "De eerste keer dat we elkaar weer dien, zal het wel eerst wel even raar zijn", denkt Bergsma. "Maar er gebeurt dit jaar wel meer met 'de stellerij' (het 'jatten' van spelers van andere teams, red.). We babbelen even en zetten vervolgens de schouders er weer gezamenlijk onder. Als we op het veld staan, willen we allemaal winnen."

Vorige week won Bergsma met Hiemstra en Wassenaar de belangrijkste kaatswedstrijd van het jaar.

(Advertentie)
(Advertentie)