Fryslân Fêstlein: "Hoogtevrees op de vuurtoren van Ameland"

05 aug 2019 - 18:20

'Van waterangst in Boornzwaag tot een persoonlijke overwinning op Ameland.' Deze zomer verzamelt Omrop Fryslân voor de zomerserie Fryslân Fêstlein de mooiste vakantiefoto's. Deze keer vertelt Renny de Vries over haar tijd op Ameland.

Fryslan Festlein diel 10 Fjoertoer Amelân

Hoogtevrees op de toren

"Op de foto zien we vakantiehuisjes tussen Hollum en de Noordzee, en voor mij is deze foto heel bijzonder, omdat hij vanaf de toren van Ameland is gemaakt", vertelt Renny trots. "Ik ben als de dood voor hoogtes, dus het was heel wat om zo'n toren te beklimmen. Daar moet je je wel even overheen zetten."

Steen in de buik

De tocht omhoog was een hele onderneming. "Mijn man en ik hebben er lang over gedaan. Ik moest steeds even stoppen, om te ademen. Ik heb het gehaald, met koud zweet in mijn handen en mijn verstand op nul. Maar omhoog klimmen ging echt met een steen in mijn buik. Ik voelde de angst."

Moment kwam pas later

"Ik was zo blij toen ik de foto schoot. Het uitzicht was magnifiek, en ik stond er toch maar even", vertelt Renny trots. "Het vreemde is dat het moment pas echt kwam toen ik weer beneden was. Ik had al die foto's op mijn telefoon, en toen ik ze terugzag, voelde dat als een overwinning."

Nu ben ik bijna een beroepsklimmer.

Renny de Vries

Sinds dat moment is Renny vaker op grote hoogten te vinden. "Ja, ik klim nu bijna overal op voor een mooi uitzicht. Je kunt me bijna een beroepsklimmer noemen", zegt ze met een knipoog.

Renny de Vries over haar overwinnig op Ameland

'Fryslân Fêstlein'

Heb jij ook een bijzondere foto van een vakantie in Fryslân? Laat het ons weten! Stuur jouw foto en verhaal naar foto@omropfryslan.nl.

(Advertentie)
(Advertentie)