Sportcast deel 2: "Laten we nu niet de polonaise lopen"

Alle Heerenveen-supporters keken zondag naar Teletekstpagina 819. Heerenveen staat bovenaan. Wat een succes. Was Heerenveen echt zo goed? Was Heracles zo slecht? We hebben het erover in onze Sportcast met verslaggevers Arjen de Boer, Roelof de Vries en Andor Faber. En we praten over Cambuur, Nyck de Vries en de PC.
© Omrop Fryslân
Sportcast 5 augustus 2019

Winst Heerenveen geeft hoop

"Laten we nu niet de polonaise lopen. Heracles was nu niet bepaald goed", zo begint Arjen de Boer. "Heerenveen won vorig jaar ook knap de eerste uitwedstrijd van het seizoen in Zwolle en we weten hoe het seizoen is verlopen."
"Dat is waar", zegt Roelof de Vries. "Maar het geeft wel hoop. Bruijn was echt goed, Van Bergen is een groeibriljant en verdedigend stond het vooral centraal eindelijk weer eens goed."
Foeke Booy heeft goed ingekocht.
Arjen de Boer over Cambuur
De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.

Cambuur goed ingekocht, maar slechte generale

Cambuur begint vrijdag met een uitwedstrijd aan het seizoen. De ploeg van Henk de Jong treft zijn oude ploeg De Graafschap. De oefenwedstrijd tegen FC Volendam gaf nog niet echt reden voor positiviteit. "Goeiendag zeg," zegt De Boer, "die Hoedemakers speelt niet meer bij de beloften van AZ hè. Hoe die uitverdedigt, dat kan echt niet."
Andor Faber is positief over de aankopen, maar minder over de wedstrijd tegen Volendam. "Ik denk dat de supporters van Cambuur dit niet hadden gedacht. Er gingen nogal wat persoonlijke fouten aan de goals vooraf. Dat moet eruit."
Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen in deze podcast u elke maandag bij over al het sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.