Evenaring schansrecord op FK fierljeppen voor jongens en meisjes in IJlst

04 aug 2019 - 17:42

Wie worden er over een paar jaar de opvolgers van Thewis Hobma en Marrit van der Wal bij het fierljeppen? Mads Tolsma, Hylkje Hoekstra, Reinder Haanstra en Vienne van der Knaap zijn enkele kandidaten: ze hebben in IJlst de Friese titels gepakt op het kampioenschap voor jongens en meisjes tot en met 12 en 10 jaar.

Meisjes tot en met 12 jaar

Bij de meisjes tot en met 12 jaar is de Friese titel voor Hylkje Hoekstra uit IJlst met 9,67 meter. Dat is een nieuw persoonlijk record. Berber Haanstra uit It Heidenskip wint zilver met 9,19 meter. Het brons is voor Emma Klijn Velderman uit Koudum.

Jongens tot en met 12 jaar

Mads Tolsma uit Berltsum heeft met zijn allerlaatste sprong voor een grote verrassing gezorgd bij de jongens tot en met 12 jaar. Zijn 11,02 meter is niet alleen een nieuw persoonlijk record, maar ook een evenaring van het schansrecord van Wisse Broekstra. Tolsma is dus de nieuwe Friese kampioen. Timo van der Knaap uit IJlst was tweede (10,66 meter, PR) en Riemer Zijlstra derde (10,31).

Meisjes tot en met 10 jaar

In de jongste categorie bij de meisjes ging de Friese titel naar Vienne van der Knaap uit IJlst met een persoonlijk record van 8,91 meter. Dat was flink verder dan Nynke Klijn Velderman (7,59) uit Koudum en Nynke Kampen uit It Heidenskip (7,53).

Jonges tot en met 10 jaar

Fries kampioen bij de jongens tot en met 10 jaar werd Reinder Haanstra met 8,92 meter. Jorrit Bouwstra uit Reduzum werd er tweede (8,61) en Daan Postma uit Tytsjerk derde (8,38).

Trefwoorden: 
fierljeppen IJlst FK jeugd
(advertinsje)
(advertinsje)