Heerenveen op rozen na magnifieke seizoensopening tegen Heracles

SC Heerenveen heeft de eerste competitiewedstrijd van het jaar met 3-0 gewonnen van Heracles. Voor het eerst in de clubgeschiedenis scoorde Heerenveen drie keer in het eerste halfuur van een uitwedstrijd in de eredivisie.
Johnny Jansen oer de wedstriid tsjin Heracles
Door de winst staat Heerenveen nu op de eerste plek in de eredivisie.
Vanaf het eerste begin van de wedstrijd was Heerenveen Heracles ruim de baas. Volgens verslaggever Roelof de Vries was het verdedigend werk van de ploeg uit Almelo soms 'kleuterig'. "Wat ze daar doen, is niet om aan te zien, zo slecht."
Heracles heeft wel een paar kansen gekregen, maar daar hield het dan ook mee op. Na een half uur stond Heerenveen met 3-0 voor.

Drie doelpunten in een halfuur

Het eerste doelpunt kwam uit een vrije trap. Ibrahim Dresevic schoot in één keer, vanaf ongeveer 20 meter. Doelman Janis Blaswich dook er overheen. Jordy Bruijn scoorde het tweede doelpunt, laag in de hoek. Hij speelde ook een belangrijke rol bij het derde doelpunt, door de bal af te snoepen van een Heraclied. Zo kon Mitchell van Bergen de 3-0 erin schieten.
Reaksje nei de wedstriid tsjin Heracles (1)
In de tweede helft raakte de energie er wat uit. Het verdedigen van Heracles bleef ondermaats. In de slotseconden scoorde debutant Chidera Ejuke de 4-0 voor Heerenveen. Hij komt uit Nigeria, en kreeg pas een paar dagen voor de wedstrijd een werkvergunning.
Reaksje Ejuke
Vlak na het eerste fluitsignaal lag de wedstrijd een paar minuten stil, omdat er een kip op het veld liep. Het zou een protestactie van Heracles-fans zijn geweest, die het niet eens zijn met de nieuwe naam van het stadion. Dat was eerder het Polman-stadion, maar nu is het genoemd naar de sponsor. Erve Asito is de nieuwe naam.
Doordat het de eerste wedstrijd is, gaat Heerenveen nu aan de leiding in de eredivisie. Fans delen afbeeldingen fan de teletekst-pagina waar dat op te zien is.
Reaksje nei de wedstriid tsjin Heracles (2)
Heracles - SC Hearrenfean 3-1 (3-0) 9. Ibrahim Dresevic 0-1, 17. Jordy Bruijn 0-2, 27. Mitchell van Bergen 0-3.
Opstelling SC Hearrenfean: Hahn; Floranus, Woudenberg, Botman; Kongolo, Faik, Rienstra (73. Akujobi), Bruijn (68. Ejuke); Odgaard (89. Van der Heide), Van Bergen, Dresevic.