Noppert mag halve finaleplaats verdedigen op International Darts Open in Riesa

Darter Danny Noppert heeft zich vrijdagmiddag geplaatst voor het International Darts Open in Riesa. De 28-jarige Jouster won bij het kwalificatietoernooi in het Duitse Hildesheim van Martin Schindler (6-3) en José de Sousa (6-4).
© Orange Pictures
Noppert verzekerde zich daarmee van deelname aan zijn vierde European Tour van dit seizoen. Het International Darts Open wordt gehouden van 13 tot en met 15 september in Riesa, in het zuidoosten van Duitsland.

Halve finale

Vorig jaar haalde Danny Noppert de halve finale van de European Tour in Riesa. Dat is tot dusver nog steeds zijn beste prestatie op de Europese toernooien van de PDC.
De plaatsing voor zijn vierde toernooi op de European Tour komt op een goed moment voor Noppert. Hij heeft nog enkele overwinningen nodig om op de lijst te komen voor het EK, eind oktober.
Het International Darts Open is een van de toernooien van de European Tour van de PDC. De resultaten op deze European Tours tellen mee voor plaatsing voor het EK, dat van 24 tot en met 27 oktober plaatsvindt in het Duitse Göttingen.