Nederland ook te sterk voor Catalonië op WK korfbal

02 aug 2019 - 15:05

Het Nederlands korfbalteam heeft ook z'n tweede wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika gewonnen. Vrijdag was de ploeg, met de Friezen Erwin Zwart en Marloes Frieswijk in de selectie, met 35-10 te sterk voor Catalonië.

Nederland begon sterk en stond na het eerste kwart al met 9-2 voor. In het tweede kwart was het verschil nog groter: de Catalanen scoorden helemaal niet en Nederland liep uit naar 17-2.

Het derde kwart was iets meer in evenwicht, al scoorde Nederland nog altijd twee keer zoveel als Catalonië: 27-7. De laatste tien minuten van de wedstrijd scoorde Nederland nog acht keer, de Catalanen drie keer.

Friezen op de bank

De twee Friezen, Zwart en Frieswijk, bleven de hele wedstrijd op de bank. Hetzelfde geldt voor LDODK-speelster Marjolijn Kroon.

Het is de tweede overwinning voor Nederland op dit WK. Donderdag was de ploeg al met 41-5 te sterk voor Nieuw-Zeeland. Zaterdag speelt Nederland de derde groepswedstrijd, tegen Tsjechië. Dat land heeft ook zijn eerste twee wedstrijden gewonnen, maar wel met minder grote cijfers.

(Advertentie)
(Advertentie)