Eerste PC-winst Marten Bergsma: "De finale was foutloos"

31 jul 2019 - 21:30

"De finale was fantastisch, het was foutloos." Dat zegt Marten Bergsma na zijn eerst PC-overwinning woensdagavond in Franeker. Met zijn teamgenoten Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar won Bergsma in de finale eenvoudig van favorieten Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Het werd 5-2 6-4.

Earst PC-winst Marten Bergsma

"Als je er tocht bent, dan moet je het ook goed doen", zo grapte Bergsma na afloop van de finale. "In de finale lukte het allemaal, terwijl wij in de eerste twee omlopen heel slecht kaatsten."

"Zoveel vertrouwen"

Daarna ging het echter een stuk beter voor Bergsma, Hiemstra en Wassenaar. "Daarna waren wij top. Ook Renze Pieter en Hans waren super. Dat geeft zoveel vertrouwen, dat wij dat als team doen. Wij hebben vandaag laten zien dat wij iedereen kunnen pakken!"

Renze Pieter Hiemstra nei ôfrin fan de finale

Renze Pieter Hiemstra had de PC-finale al vaker meegemaakt, maar vindt deze overwinning toch wel heel bijzonder. "Dat wij dit jaar met zo'n finale afsluiten, dat is echt geweldig", zo zegt hij.

"Overwinning afgedwongen"

"Wij kaatsten zonder fouten. Ze mogen blij zijn dat ze nog een spel gepakt hebben. Wij hebben deze overwinning afgedwongen. Wij waren ook een echt team; ik denk dat wij de krachten goed verdeeld hebben."

Foto: Omrop Fryslân
Trefwoorden: 
kaatsen Franeker PC
(Advertentie)
(Advertentie)