Marrit van der Wal springt nieuw wereldrecord: 18,19 meter

31 jul 2019 - 21:08

Marrit van der Wal heeft woensdag een nieuw wereldrecord fierljeppen op haar naam geschreven. In Burgum sprong zij als eerste vrouw over de 18 meter en zette zij een nieuw record van 18,19 meter op het bord. "Ik ben super tevreden, dit is natuurlijk fantastisch. Wie weet kan het nog verder", zij ze na afloop nuchter.

Aan het begin van het seizoen maakte Van der Wal al bekend dat haar doel was om als eerste vrouw over de 18 meter heen te springen. Nu dat geslaagd is, legt ze de lat nog wat hoger. "Ik kijk nu naar de 19 meter, wie weet zit het er in."

Ook voor topklasser Thewis Hobma werd het een geweldige avond in Burgum. Zijn persoonlijke record van 21.34 m, dat hij net had gezet met het Keningsljeppen, werd nu alweer uit de boeken gesprongen. De Harlinger kwam na 21.41 meter in het zandbed en dat nieuwe PR brengt hem met stip op de vierde plek op de ranglijst aller tijden.

Alleen Jaco de Groot (22.21 m NR), Bart Helmholt (21.64 m FR) en Nard Brandsma (21.54) waren ooit verder. Oane Galama werd vorig jaar Nederlands kampioen op dezelfde schans in Burgum met 21.40 m.

Marrit van der Wal

(advertinsje)
(advertinsje)