Loting PC 2019: Favoriete partuur Van der Bos loot André van Dellen

29 jul 2019 - 18:55

Het favoriete partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra neemt het in de eerste omloop van de 166ste PC op tegen André van Dellen, Bauke Dijkstra en Jouke Bosje. Dat kwam uit de loting maandagavond in De Koornbeurs in Franeker. Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar beginnen tegen het partuur van Johan Diertens, Kevin Jordi Hiemstra en Lennart Adema.

Voorzitter Ids Hellinga heette koning Allard Hoekstra in het bijzonder welkom en complimenteerde hem met het feit dat hij z'n koningstitel met ere heeft gedragen afgelopen jaar.

Meteen aan de bak

Hoekstra is tevreden met de loting, waarin zijn partuur het opneemt ttegen dat van Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten. "Dat wordt een leuke pot. We moeten meteen aan de bak en scherp zijn. Ik blijf gewoon mezelf. Het is weer een nieuwe PC."

In de koets

Woensdag wordt de PC-koning van vorig jaar in de koest naar het Sjûkelân gebracht. "Dat zal wel even speciaal worden", lacht Hoekstra. "Misschien maak ik dat wel nooit meer mee."

Taeke Triemstra in het zonnetje

Taeke Triemstra kaatst z'n twintigste PC dit jaar en werd door de voorzitter in het zonnetje gezet. Historicus Willem Hiemstra had speciaal voor dit moment alle cijfers uit de geschiedenis achterhaald. Triemstra kreeg een wandbord overhandigd als herinnering aan z'n 20-jarig PC-jubileum.

Er moeten nog acht PC's bij om een nieuw record te halen. Triemstra: "Dat zijn er wel heel veel. De laatste jaren ben ik altijd fit voor de PC, dus dat zit wel goed." Over z'n favorietenrol zegt Triemstra: "Ik vind dat wij de laatste weken wat ondermaats presteren, dus ik denk dat het wel een spannende PC kan worden."

Mooie loting voor de PC

Ook Renze Pieter Hiemstra was zeer te spreken over de loting. "Dit is voor de PC zelf een geweldig mooie loting. Niet alleen voor ons partuur, maar voor iedereen. Tuurlijk kijken we alvast wie we in de tweede lijst tegen kunnen komen, maar we moeten slag voor slag iedereen pakken."

Over de favorietenrol die zijn partuur heeft, hield Hiemstra zich nog een beetje op de vlakte. "Als je meer dan vijftig procent winnen, dan ben je gewoon favoriet. En dat doen wij de laatste paar weken. Maar topfavoriet is absoluut Van der Bos. Wij zijn de outsider."

De volledige loting, eerste lijst:

1. Jelle Attema, Gabe-Jan van Popta, Patrick Scheepstra 2. Paul Dijkstra, Hendrik Jan v.d. Velde, Stefan van der Meer
3. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra, Tjisse Steenstra 4. André van Dellen, Bauke Dijkstra, Jouke Bosje
5. Bauke Triemstra, Dylan Drent, Hendrik Kootstra 6. Bouke Willem Tuinman, René de Haan, Yannick Hielkema
7. Auke Boomsma, Marten Feenstra, Laas Pieter van Straten 8. Jelte-Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra, Thomas van Zuiden
9. Johannes van der Veen, Sip Jaap Bos, Tsjerk Elsinga 10. Remmelt Bouma, Jelte Visser, Willem Heeringa
11. Johan Diertens, Kevin Jordi Hiemstra, Lennart Adema 12. Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra, Hans Wassenaar
13. Haye Jan Nicolay, Pier Piersma, Evert Pieter Tolsma 14. Enno Kingma, Pieter Jan Plat, Sjoerd de Jong
15. Lieuwe v.d. Werff, Sjoerd Smits, Riemer Hoekstra 16. Menno van Zwieten, Kees van der Schoot, Erwin Zijlstra

Volg de PC live bij Omrop Fryslân

Heb je geen kaarten voor de PC 2019? Bij Omrop Fryslân hoef je via de livestream en het liveblog niets te missen. Kijk voor alle berichten op onze speciale dossierpagina www.omropfryslan.nl/dossier/dossier-keatsen.

Trefwoorden: 
kaatsen Franeker PC loting
(advertinsje)
(advertinsje)