LIVEBLOG: Tropische hitte in Fryslân, kringloopwinkel stelt hitteplan in

24 jul 2019 - 15:55

Het is deze week tropisch warm in Fryslân. De verwachting is dat het woensdag zo'n 35 graden wordt. Donderdag wordt het zelf nog een graad warmer. Het KNMI heeft code oranje ingesteld, Liander verwacht meer stroomstoringen en verschillende evenementen worden aangepast of afgelast. Volg in dit liveblog al het nieuws dat te maken heeft met de hitte.

17:10
Kaatsen in de hitte

De finale van de Jong-Feintepartij in Easterein is bezig. Ook daar hebben ze maatregels getroffen tegen de warmte: emmers met water, een watertappunt, extra tenten, in zwembadje en parasols.

15:50
Hitteplan kringloop

De kringloopwinkel van Grou stelt voor donderdag en vrijdag een hitteplan in. Ze houden de winkel wel open, maar met andere tijden: van 10.00 tot 14.00 uur. Vrijwilligers krijgen water en ijs.

15:43
Nationaal warmterecord

Na 75 jaar is er een officieel nieuw hitterecord in Nederland: er is 39,1 graden gemeten in Gilze-Rijen in Noord-Brabant. In Fryslân is het nog niet zover. Hier is het record nog 36,5 graden, vorig jaar gemeten.

14:09
Kou

Behoefte aan iets koels? RTV Oost toont bij tropische temperaturen altijd beelden van een koud Overijssel.

12:30
Brug koelen

Net als gisteren worden de bruggen gekoeld. Dat wordt gedaan om te voorkomen dat ze 'uitzetten' en daardoor niet meer open of dicht kunnen. Dit is de brug bij Oude Schouw.

Foto: Omrop Fryslân, Diana de Groot
12:27
Wedstrijd Drents-Friese Wold

Sportvereniging Friesland gelast de Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem (Drenthe) van komende zaterdag af. De loop gaat door het Drents-Friese Wold, maar met de verwachte temperaturen vindt de organisatie het niet verantwoord om het door te laten gaan. Bij meer dan 30 graden doen ze geen wedstrijden meer.

Trefwoorden: 
warmte code oranje hitte
(advertinsje)
(advertinsje)